‘De directe perceptie van waarheid, feiten e.d., onafhankelijk van enig redeneerproces’.

‘Een scherp en snel inzicht’.

Mooi hè?! Zo staat het her en der online en in de woordenboeken. Wat nou intuïtie is. Misschien noem jij het wel je gezonde boerenverstand, je ondernemersinstinct of voel je van alles aan je water.
Feit blijft dat deze manier van denken en doen heel lang je kompas was. Was? Ja was. Het bracht je succes en je durfde er blindelings op te vertrouwen. Totdat.
Totdat wat eigenlijk?

Wat maakte dat je ineens de mening van zakenvrienden, je partner, adviseurs, concurrenten en leveranciers mee ging nemen in je besluitvorming. Dat oordeel vond je soms zelfs belangrijker dan je eigen gevoel en ingevingen. Terwijl de feiten en omstandigheden dezelfde bleven nam je ineens andersoortige beslissingen, negeerde je de cijfers of nog erger, je nam maar geen besluit meer. Morgen weer een dag.

Vanuit de wetenschap wordt ons aangereikt dat persoonlijke ontwikkeling en studie soms maken dat we minder intuïtief durven te handelen. We weten zoveel meer en we voelen de noodzaak dat te betrekken in onze besluitvorming. En waarom zou een ander niet ook zich een goed oordeel kunnen vormen van wat er bij jou speelt? We laten ons dus overrulen en betrekken zelfs onze intuïtie niet meer in wat we beslissen.

Als ik aan het werk ga om bij te sturen en energie weer te richten zie ik dat veel ondernemers nog steeds verdraaid goed zijn in hun vak, de markt als geen ander kennen maar het overzicht wat zijn kwijtgeraakt. Ze durven hun intuïtie niet meer als kompas te gebruiken en twijfelen aan hun beoordelingsvermogen. Vaak met een enorm energielek als gevolg.

Door focus aan te brengen en de feiten weer te combineren met beslissingen in het moment zie ik dat het zelfvertrouwen en het durven varen op het innerlijke kompas bij ondernemers snel weer toeneemt. Ze raken energiek en in hun kracht en nemen gevoelsmatig weer de juiste beslissingen. En sturen tijdig bij waar nodig.
Zo werkt het!

Voel je intuïtief aan dat dit het moment is om eens met mij te sparren? Bel me of mail me dan. 06-53388627 of bob@foquswerkt.nl

Bob Hoogstra