Ondernemersadvies

Er moet iets gebeuren! Waar beginnen?

Als ondernemer zijn er allerlei momenten dat je behoefte hebt aan inzicht. Dat herken ik. Wat is nu een goede, of beter nog, de beste beslissing die je kunt nemen? Je kent je bedrijf, producten en klanten goed. Bent vaak al jarenlang succesvol aan de slag. Ziet regelmatig de cijfers en toch knaagt het. Je wilt concreet verder, een goed bedrijfsplan hebben. Maar zonder analyse waar je staat kun je simpelweg geen goed plan maken. Op die momenten ben ik er voor je.

Anders kijken, scherpe vragen, beter advies!

Samen kijken we met een andere blik naar je bedrijf, producten en je klanten. En de cijfers. Met grote betrokkenheid maar ook met voldoende emotionele afstand. Ik kan goed hoofd –en bijzaken van elkaar onderscheiden en kan me verplaatsen in je situatie. Door mijn expertise stel ik scherpe vragen, belicht ik zaken van een verrassende kant en kijk ik vanuit een ander perspectief. De verzamelde informatie wordt vervolgens snel en adequaat door mij geanalyseerd. Door mijn praktische ervaring bij tientallen bedrijven ben ik als geen ander in staat je te helpen aan nieuwe inzichten.

Met die inzichten kun je verder. Ze helpen je om een samenhangend plan te maken en je succes te vergroten. Dat is wat je wilt. Een goed en realistisch plan waarmee je weet wat je moet doen. Dat geeft richting en helpt je op snelheid en koers te blijven. Je hebt weer focus.
Uit ervaring weet ik dat de details van een goed plan, en de precieze uitwerking daarvan, uiteindelijk het verschil maken. De voor de hand liggende oplossingen probeert iedereen al.

Reacties van klanten

De persoonlijke coaching van Bob heeft ons niet alleen als bedrijf maar ook persoonlijk veel sterker gemaakt en nieuwe inzichten gegeven. Tevens heeft Bob ons erg geholpen met de juiste financiële inzichten, door zijn jarenlange ervaringen weet hij snel en exact aan te geven waar op te sturen.

Jeroen Cloosterman Yellowlab Utrecht

De geestdrift voor ondernemerschap, marketing en sales brengt nieuwe invalshoeken en snelheid in de organisatie. Zij richten zich op kansen en mogelijkheden, tegelijk zakelijk, kritisch en enthousiast.

Vivian Bastiaensen Van Harte & Lingsma Oegsgeest

Door een combinatie van creativiteit en strategisch inzicht is FoQus breed inzetbaar. Commercieel en conceptueel denkend met focus op winstgevendheid.

Frank Grootenboer Passie voor Duurzaam Bouwen

Ik heb nu met hernieuwde visie een veel beter gevoel bij het nieuwe ‘bedrijfsformat’ en merk dat ik weer zin heb om te gaan ondernemen. Ik had er de laatste maanden eigenlijk geen lol meer in. Dank voor jullie gerichte aanpak om mij inzicht te laten krijgen in mijn diepere motivaties.

Renout Martens PSN Groep

Hoe kan ik je helpen?

Foqus werkt

Je doet het zelf.

Met een goed plan kun je zelf aan de slag. Dat ben je zo gewend. Het meeste kun je zelf. Dat is ook mijn overtuiging. En als je vastloopt ben ik er voor je.

We doen het samen.

Het voelt beter om het samen te doen. Ik help je de snelheid erin te houden. Samen halen we het plan binnen. Jij blijft verantwoordelijk voor het eindresultaat.

Ik doe het voor je.

Ieder zijn specialisme. Door de inzet van extra capaciteit en denkkracht maken we meer snelheid. Jij blijft de baas. Meer weten over mijn interim aanpak?

Details

Voor wie?

Voor kleine en middelgrote bedrijven in het MKB en zakelijke dienstverlening met een management probleem in een straal van 100 km rondom Amsterdam.

Hoe werkt het?

Mail of bel me. Daar begint het mee. Aan de telefoon checken we of ik iets kan betekenen. Zo ja, dan maken we binnen 48 uur een afspraak. Indien nodig beginnen we een dag later.

Wat kost het?

Bij een opdracht maken we duidelijke afspraken over dagdeel, dag of weektarieven. Interim opdrachten zijn wederzijds per week opzegbaar.

Hoe kan ik jou helpen? Stuur me een e-mail en je weet het.

Stuur een e-mail

Hoe het werkt

Met die inzichten kun je verder. Ze helpen je om een samenhangend plan te maken en je succes te vergroten. Dat is wat je wilt. Een goed en realistisch plan waarmee je weet wat je moet doen. Dat geeft richting en helpt je op snelheid en koers te blijven.

Je hebt weer focus. Uit ervaring weet ik dat de details van een goed plan, en de precieze uitwerking daarvan, uiteindelijk het verschil maken. Met een goed plan wordt je simpelweg beter.

Foqus werkt

Mijn overtuiging is dat je als ondernemer het meeste prima zelf kunt. Toch is het goed op belangrijke momenten iemand te vragen om focus aan te brengen en anders te kijken. Ook het scherpste potlood kan zichzelf niet slijpen. Op die momenten ben ik er voor je. Voor goed advies is aandacht nodig.

Analyse en diagnose stellen, net zoals een goede arts dat doet. En dan pas een behandelplan, je bedrijfsplan. Voor alle fasen van het maken van een bedrijfsplan geldt: je doet het zelf, we doen het samen of ik regel het voor je. We spreken samen af, wat jouw het beste past.

Wie is Bob Hoogstra?

ondernemerscoach

Ik ben Bob Hoogstra, een bevlogen en breed inzetbare interim-manager. Al ruim 25 jaar adviseer ik ondernemers en organisaties vanuit mijn ervaring als ondernemer, marketeer en leidinggevende.

Bel me terug

Meer weten? Kijk bij over Bob of op mijn LinkedIn pagina. Stuur mij een berichtje of geef hieronder je nummer, dan bel ik je terug voor een kosteloos en vertrouwelijk 10 minuten-gesprek. Ik luister naar waar je mee zit en laat direct weten of ik kan helpen.