Dit land is vergeven van coaches. Een coach voor typische levensvraagstukken, voor ondernemers is er een business coach (jaja, ik noem mezelf soms ook zo), een coach voor je huis, een coach om te budgetteren. Tja, zelfs de coach heeft wel een coach. Kunnen we dan helemaal niets meer zelf?!

Of staat die coach eigenlijk voor iets anders. Hebben we af en toe hulp nodig maar durven we dat niet zo te benoemen. Gewoon lekker sparren en ideeën uitwisselen, en soms zeker ook hulp. Dat is wat je wilt. En uiteindelijk inspiratie opdoen. Maar als je om hulp vraagt, voelt dat blijkbaar zwak.

Flauw vind ik dat. Zo’n ‘coach’ heeft immers een duidelijke rol. Is soms dan ook je beste vriend of vriendin, een ouder, een collega, een slimme adviseur, een goeroe, of die onverwachte ontmoeting of een goed boek.
Waar het om gaat, is dat je tijd en ruimte neemt om je gedachten en ideeën te delen. Of die ideeën juist op te doen door je tijdelijk af te sluiten voor de dagelijkse beslommeringen. Om verder te komen. Om weer richting te kunnen geven aan je leven, carrière of je bedrijf.

Niets voor niets is de kreet ‘delen is het nieuwe vermenigvuldigen’ zo populair geworden. Gewoon omdat je van aandacht, focus en ergens echt de tijd voor te nemen (en te delen) met een coach beter wordt. Je krijgt er inspiratie en energie van.

Voor mij werkt het perfect om in ieder geval maandelijks een halve dag eropuit te gaan, en samen met een (on)bekende een lange wandeling te maken.

Niks coaching, inspiratie!

Met me meelopen? Bel me maar: 06-53388627.

Bob Hoogstra