Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Bob Hoogstra

Succesvol Ondernemen

In mijn jarenlange praktijk als bedrijfseconomisch adviseur en interim manager, begeleidde ik veel ondernemers naar meer succes én meer plezier in ondernemen. Tot ik in 1994 de kans kreeg een mooi MKB-bedrijf in de metaalindustrie over te nemen. Die kans liet ik niet lopen.

Door gericht te innoveren bouwde ik dit voormalige familiebedrijf met mijn collega’s uit tot koploper in de markt op brutomarge. Ik leerde anders te kijken en ervoer onder meer dat marge vergroten vaak effectiever is dan alleen sturen op omzet.

Inmiddels richt ik mij weer op interim-management en ondernemerscoaching/-advisering. Maar ‘anders kijken’ doe ik nog steeds. Met een frisse blik begeleid ik individuele ondernemersen MKB-bedrijven bij het vertalen van goede ideeën naar werkzame en rendabele concepten. Ik help hen kansen (op allerlei vlakken) te zien en te grijpen, en zich sterk te positioneren. En soms spring ik bij voor tijdelijk management.

FoQus Werkt BV is voor mij het logische vervolg op serieel zelfstandig ondernemerschap dat startte in 1994. Met inmiddels een breed portfolio en een groot relevant netwerk.

Naast bevlogen ondernemer ben ik in het dagelijks leven enthousiast watersporter en thuiskok, en zéér trotse vader van Daan. Amsterdam is mijn thuisbasis, werken doe ik in het hele land.

ONS TEAM

Bob Hoogstra

Ik ben Bob Hoogstra, een bevlogen en breed inzetbare interim-manager. Al ruim 30 jaar adviseer ik ondernemers en organisaties vanuit mijn ervaring als ondernemer, marketeer en leidinggevende.

Met mijn team van ervaren all-rounders en specialisten werken we met veel passie en plezier samen, om ondernemers weer succesvol te krijgen en plezier in het ondernemen te houden.

Bel me terug

Meer weten? Kijk bij over Bob of op mijn LinkedIn pagina. Stuur mij een berichtje of geef hieronder je nummer, dan bel ik je terug voor een kosteloos en vertrouwelijk 10 minuten-gesprek. Ik luister naar waar je mee zit en laat direct weten of we je kunnen helpen.