Je ziet veel maar niet alles

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als ondernemer zijn er allerlei momenten dat je behoefte hebt aan inzicht. Dat herken ik. Wat is nu de beste beslissing die je kunt nemen? Je kent je bedrijf, producten en klanten goed. Bent vaak al jarenlang succesvol aan de slag. Ziet regelmatig de cijfers maar je intuïtie laat je iets anders voelen. Het kan anders en waarschijnlijk beter? Je zou graag meer willen weten, aanscherpen en dan concreet verder. Maar wel met een goed plan en focus! 

FoQus maakt je (weer) succesvol.

Focus

Succesvol ondernemen is niet alleen afhankelijk van het beste idee, het marketingbudget of van een groot sociaal netwerk. En ook niet altijd van de hoeveelheid kennis en ervaring. Succesvolle bedrijven hebben één ding gemeen. Ze hebben een duidelijke focus en een plan. Succes vindt zijn oorsprong in keuzes maken. Kiezen voor die zaken die succes brengen.

Ik kijk als ervaren businesscoach kritisch mee naar wat je doet of wat je maakt. Stel vragen over alles wat ik zie en ervaar, dus ook over de cijfers, klanten, de markt en je medewerkers. Om te komen tot de kern van je activiteiten en je succesfactoren bloot te leggen. Met die in beeld help ik je vervolgens focus aan te brengen en de energie en aandacht te richten op activiteiten die je succesvol maken. Durven kiezen, zo nodig voor nieuwe wegen.

Ondernemerscoach maar dan anders

Succesvol ondernemen is van veel factoren afhankelijk. Maar in de kern gaat het naast focus altijd om het plezier van de ondernemer en de kwaliteit van de onderneming als geheel. In mijn aanpak kijken we naar beide. Hoe draait je bedrijf en hoeveel plezier heb je er zelf nog in. Draait je bedrijf goed maar zit je niet erg lekker in je vel? Dan is de aanpak met extra aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling vaak heel verfrissend en concreet. Als zeer ervaren ondernemerscoach laat ik je inzien waar het vastzit, hoe je overkomt en communiceert, en maak ik heel concreet wat je zelf anders en beter kunt doen.

Bij voorkeur gaan we naar buiten. Afstand nemen van de dagelijkse situatie werkt dan het beste. Die aanpak heeft al veel ondernemers geholpen het plezier terug te vinden. Natuurlijk pakken we de cijfers erbij en wat er in je bedrijf speelt erbij maar het draait vooral om jou. 

Lees meer over ondernemerscoaching

Ondernemersadvies

Vaak zijn er al signalen dat er iets speelt. Misschien herken je ze wel. Zoals kosten die sneller stijgen dan de omzet of klanten die –ineens- weggaan. De winst neemt al een tijdje af. Er zijn steeds meer klachten en de productvernieuwing hapert. En ik zie vaak dat er minder wordt besteed aan marketing als gevolg van continue bezuinigen. Marketing wordt dan een sluitpost en dat holt je bedrijf uit.

De ondernemers die ik spreek herkennen vaak wel dit soort signalen maar zien vaak niet de onderlinge samenhang, en dat er meer speelt. Wel is het plezier wat aan het wegraken.

Dan is nu bij uitstek een mooi moment om een plan te maken. Gedegen en concrete analyse op basis van de cijfers en een aantal interviews, diagnose stellen en vervolgens als resultaat een goed en kansrijk plan met draagvlak. Op die momenten ben ik er voor je, ik help je daarbij.

Er is altijd een oplossing, soms moet je wat langer zoeken.

Lees meer over ondernemersadvies

Hoe kan ik je helpen?

Foqus werkt

Je doet het zelf.

Met een goed plan kun je zelf aan de slag. Dat ben je zo gewend. Het meeste kun je zelf. Dat is ook mijn overtuiging. En als je vastloopt ben ik er voor je.

We doen het samen.

Het voelt beter om het samen te doen. Ik help je de snelheid erin te houden. Samen halen we het plan binnen. Jij blijft verantwoordelijk voor het eindresultaat.

Ik doe het voor je.

Ieder zijn specialisme. Door de inzet van extra capaciteit en denkkracht maken we meer snelheid. Jij blijft de baas. Meer weten over mijn interim aanpak?

Wie is Bob Hoogstra?

ondernemerscoach

Ik ben Bob Hoogstra, een bevlogen en breed inzetbare interim-manager. Al ruim 25 jaar adviseer ik ondernemers en organisaties vanuit mijn ervaring als ondernemer, marketeer en leidinggevende.

Bel me terug

Meer weten? Kijk bij over Bob of op mijn LinkedIn pagina. Stuur mij een berichtje of geef hieronder je nummer, dan bel ik je terug voor een kosteloos en vertrouwelijk 10 minuten-gesprek. Ik luister naar waar je mee zit en laat direct weten of ik kan helpen.