Referenties

“Bedrijfsbeëindiging is een vak. Dat hebben wij ervaren met Bob Hoogstra. Als hardwerkende MKB’er ben je gefocust op je dagelijkse battle op de winkelvloer. De beslissing ‘ik word 65, we stoppen ermee’ neem je samen, maar dan moet álles gaan gebeuren. Wat dan? Hoe dan? Maar vooral: wanneer en hoe communiceer je dat naar buiten toe. Naar je klanten. Zonder dat er geruchten ontstaan over faillissement of andere door buitenstaanders verzonnen ellende? Hoe houd je je bank rustig? Het is een proces van nauwgezette strategieën, behoedzaam manoeuvreren, subtiel uitwerken, koorddansen op soms een slap koord. Maar ook van keiharde knopen hakken en rigoureuze stappen. Bob Hoogstra heeft ons vooral aan een goede start geholpen: de keiharde wake-up call, die broodnodig was! De hele strategie uitzetten en bewaken. Hij was er, vooral in die moeilijke eerste fase, als een perfect klankbord.”

– NANCY ZOUTMAN, DIRECTEUR TONIKA GRONINGEN

“Beste Bob, ik heb je meegemaakt in de periode dat ik voorzitter was van de raad van advies (stichting LOOP). We zaten in een bijzonder lastige situatie. Jij hebt ons met raad en daad bijgestaan en weer in rustiger vaarwater geloodst. Je kunt heel goed ingewikkelde kwesties begrijpelijk verwoorden en dwingt daar respect mee af.”

– ERIC WONINK, DIRECTEUR PODOZORG, VOORZITTER RVA

“Je bent op heel snel tempo bij Möhringer aan de slag gegaan. Je had heel snel een goed doorzicht op de situatie en de noden. Na de uitspraak van de Ondernemingskamer ben je in overleg gegaan met de ondernemingsraad en hebt het vertrouwen opnieuw kunnen opbouwen. Dit heeft mogelijk gemaakt dat invulling en uitvoering gegeven kan worden aan de genomen besluiten omtrent verhuizing van de kantoren naar Den Haag en het outsourcen van de Workshop en magazijn activiteiten. We kunnen in deze korte periode van samenwerking zeker spreken over meerdere successen waarvoor dank en appreciatie.”

– ANNICK MARTIN, CEO SCHINDLER BENELUX, BRUSSEL

“Op 19 maart jl. ben jij gestart als interim General Manager bij Möhringer Liften B.V. te Haarlem met als extra opdracht om een verbindende rol te hebben tussen Ondernemingsraad, Personeel van Möhringer en Schindler. Tijdens onze samenwerking hebben wij jou ervaren als een kundige General Manager en WOR bestuurder. Er hebben in deze korte intensieve periode diverse formele medezeggenschaps-trajecten plaatsgevonden die mede door jouw inzet efficiënt en professioneel zijn verlopen. Wij willen je danken voor de prettige samenwerking en wensen je veel succes toe in nieuwe opdrachten.”

– NAMENS DE ONDERNEMINGSRAAD MÖHRINGER LIFTEN B.V.

“Bob weet in de begeleiding van (groeiende) teams zijn ervaringen als ondernemer, coach, aanjager, vrijdenker en consultant prima te verpakken. Zijn opmerkzaamheid is groot. Hij weet zonder al te veel aanwezig te zijn wel presence te hebben en de rake vragen te stellen. Gecombineerd met uitstekend gastheerschap en de mooie omgeving van de Kaag heeft ‘varen met Bob’ mij en ons echt geholpen dichter bij elkaar te komen.”

– HELMUTH STOOP, PARTNER TWYNSTRA GUDDE

“Zomer 2015 heb ik Bob gevraagd mij te coachen bij het richting en sturing geven aan de groei van mijn onderneming. We zijn begonnen met het scherpstellen van de propositie waardoor er duidelijke keuzes konden worden gemaakt voor PSN. Hierdoor manifesteert de groei zich inmiddels gecontroleerd en stuurbaar. Aan Bob heb ik een kundige en kritische sparringpartner die met gevoel voor mijn persoonlijkheid als ondernemer goed tot de kern kan komen. Daarbij weet hij je soms scherp te raken, maar niet zonder je tegelijkertijd energie mee te geven om in de juiste flow te komen.”

– RENOUT MARTENS PSN GROEP, NAARDEN

“Maart 2014 zat ik als ondernemer met vragen waar ik gewoon de mening van een extern iemand op wilde weten. In een gesprek van slechts een paar uur heb ik aan Bob een goed klankbord gehad. Hij had aan een paar woorden genoeg om mee te kunnen denken. Met zijn concrete adviezen heb ik daarna het tij kunnen keren van mijn bedrijf en kan ik maanden later al een omzetverhoging van 27.4 % noteren. Bob bedankt!”

– HENK KONING, EDAM

“Ik heb een middag met Bob gevaren en dat is me goed bevallen. Bob kan goed luisteren, heeft een brede ervaring en is mede daardoor goed in staat om zich in te leven. Een middag varen en samen over verschillende dingen praten was inspirerend. Bob kan niet alleen goed luisteren maar is ook nog eens een prima gastheer. De Kaagerplassen vormen daarbij een prachtig decor. Varen met Bob, ik kan het aanbevelen. Tadek Solarz DGA Coolminds Groep”

– TADEK SOLARZ, MARKETINGMAN, POSITIONERING EXPERT

“Als je iets gedaan wilt krijgen moet je bij Bob zijn. Hard werken en plezier niet uit het oog verliezen. Van Bob heb ik geleerd de combinatie tussen sturen op cijfers en gevoel met de essentie en de toekomst van de organisatie in balans te houden. Hart, handen en hoofd heeft voor mij zo meer betekenis gekregen. Als een organisatie vastzit, moet je Bob hebben!”

– MARTIN BLOKKER, TEAM COACHING VOOR COMMERCIËLE ONTWIKKELING KIT (ROYAL TROPICAL INSTITUTE)

“In 2009 werkte ik samen met Bob Hoogstra, ook in mijn hoedanigheid als OR-voorzitter. Met zijn geestdrift voor ondernemerschap, marketing en sales brengt Bob nieuwe invalshoeken en snelheid in de organisatie. Bob is zorgzaam over de onderneming; hij richt zich op kansen en mogelijkheden, tegelijk zakelijk, kritisch en enthousiast. Waar nodig brengt Bob beweging in vastgeroeste machtsstructuren”

– VIVIAN BASTIAENSEN, TRAINER MANAGEMENT ONTWIKKELING AT VAN HARTE & LINGSMA

“De persoonlijke coaching van Bob heeft ons niet alleen als bedrijf maar ook persoonlijk veel sterker gemaakt en nieuwe inzichten gegeven. Tevens heeft Bob ons erg geholpen met de juiste financiële inzichten, door zijn jarenlange ervaringen weet hij snel en exact aan te geven waar op te sturen.”

– JEROEN CLOOSTERMAN, YELLOWLAB, UTRECHT

“Bob is hartelijk en is niet bang om de juiste vragen te stellen. Rechtdoorzee, transparant en to the point. Schakelt daarnaast snel en zet zich volledig in om samen het beste resultaat te behalen.”

– MICHELLE HAAK, GRAPHIC DESIGNER BIJ MIESART

” Bob is a leader. Not afraid to take action in times of crisis. But only after he has made a thorough analysis of what the people say and what the figures say. He is able to fully understand the financial results and to give an organization a healthy base. With a good eye for marketing, a huge and helpful network he will give all he’s got to get the job done. Besides that he is a great guy to hang out with. Funny, helpful and caring. And he is also a great cook!”

– TJEERD BARTLEMA, ORGANISATIONAL DEVELOPMENT AT FREIA (FORMER VAN HARTE & LINGSMA)

“I succeeded Bob as CEO of Van Harte & Lingsma (H&L) and enjoyed the pleasure of a very professional handover by Bob. I want to add that during a very challenging time of its existence (majority of 2009) he managed to restructure especially the financials of H&L in a professional way, creating clarity and ownership, and in doing so kept the organization afloat.”

– JOEP C DE JONG, MEMBER OF THE BOARD AT STICHTING AFRI-CAN FOUNDATION

“Focus op de bal is een term die Bob ons bij de start van zijn advies meer dan eens meegaf. Nadat ik met hem via Varen met Bob in contact was gekomen brak een spannende tijd aan, een quickscan met heldere conclusies en duidelijke aanbevelingen resulteerde tezamen met mijn input in het plan van aanpak “het roer gaat om”. Keywords daarin waren inzicht, snelheid, efficiëntie en dus focus! Bob staat met zijn team voor inzet, betrokkenheid, vertrouwen én plezier. Zo kijk ik ook terug op de afgelopen leerzame periode, en met nog meer plezier sta ik weer aan het roer van mijn toekomst!”

– JOANNE VLEEMINGH, HAARLEM

“You hire him to get things done. He does exactly that. But more importantly, the way he does it: Business-wise, Commerce-wise, Street-wise and people-wise. It all has a kind of elegance to it. To learn from and work with him has been a pleasure which enriched me in more than one way.”

– DANNY VAN DER SCHOOR, TRAINER/ CONSULTANT AT VAN HARTE & LINGSMA

“Ervaren resultaatgerichte manager met een brede kennis en uiteenlopende interesses. Door een combinatie van zijn creativiteit en strategisch inzicht is hij breed inzetbaar. Commercieel en conceptueel denkende man met focus op winstgevendheid, werkt graag in projecten met een duidelijke doelstellingen en streeft daarbij naar een efficiënte procesgang.”

– FRANK GROOTENBOER, PROJECTLEIDER ‘HOU VAN JE HUIS’ GEMEENTE DEN HAAG VOORZITTER VAN STICHTING PASSIEF BOUWEN NEDERLAND

“Bob heeft mij als coach gedurende 6 maanden intensief begeleid. In deze 6 maanden heeft Bob door zijn persoonlijke aanpak stap voor stap mijn sterke en zwakke punten blootgelegd en gezorgd voor de veranderingen die nodig waren om te groeien in mijn huidige rol als programmamanager. Wat ik als zeer prettig heb ervaren is de rustige opbouwende wijze waarmee Bob alle aspecten heeft geraakt die voor mij belangrijk waren. Met zijn scherpe analyses, heldere onderbouwingen en opbouwende feedback heb ik door Bob inzicht gekregen in mijn zakelijke en persoonlijke kwaliteiten.”

– JOHAN BOON, PROJECTMANAGER STRATEGIE & INNOVATIE AT DELTA LLOYD

“Ons kookatelier wilde graag nieuwe –zakelijke- klanten bereiken. Beter geprofileerd als een bijzondere plek. Samen met Bob heb ik dat uitgezocht. Dat voelde goed en duidelijk. Het pakt heel fijn uit, we hebben een uitgebreidere formule en een nieuw concept én nu al meer zakelijk aanvragen!”

– MARIJKE VAN ESSEN, KOOKATELIER DE KLEYNE SINT JACOB, LEEUWARDEN

“De stap naar een personal coach is best groot. Ik wilde iemand die de kern weet te raken. Niet iemand die mij vertelt wat ik al weet, maar die aanzet tot blijvende verandering. Mijn keus viel op Bob. Ik wist al hoe hij een bedrijf runde (bemanning). In een personal coaching gesprek voelde ik dat ik met hem echt vooruit zou komen. Het gaat over mij en op een hele natuurlijke manier. Geen gevoel van een ‘methode’ of trucje. Bob legt de vinger op de zere plek, leest je en weet zaken scherp te verwoorden. Ruimte voor zelfreflectie, maar niet om er in te blijven hangen. Ik heb scherpe keuzes gemaakt en kan nu verder.”

– WANDA VAN DER LAND, CONTRACT- EN RELATIEMANAGER BIJ CERTE